Tein kesällä tyttäreni synttäreille erilaisia salaatteja piri-piri kanavartaiden seuraksi. Tätä limellä raikastettua porkkanasalaatin ohjetta on kyselty jälkeen päin ja tässä tämä herkkusalaatti nyt ohjeineen!
Paahdettu porkkana-fetasalaatti
1 kg porkkanaa viipaloituna
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl chiliä
1/2 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
rypsiöljyä
200 g fetaa
1 limen mehu
tuoretta minttua ja basilikaa
cashewpähkinöitä
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Lataa porkkanaviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sekoita joukkoon mausteet sekä rypsiöljy. Lisää pellille viereen myös feta kokonaisena. Paahda noin 20- 25 min.
3. Laita kaikki kulhoon , murusta feta ja sekoita joukkoon lime. Jos on aikaa niin laita marinoitumaan jääkaappiin 2-4 tunniksi. Lisää lopuksi yrtit ja pähkinät.
P.S Porkkanoiden kuoriminen ei ole välttämätöntä, mutta pestynä ne tietty pitää olla!
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.