Pinaattiletut maistuivat joulun pyhien jälkeen. Parhaimmat pinaatiletut ovat tietenkin itse tehtyjä. Ihana tuoksu leijaili ulos saakka, kun mamman vanhalla valurautapannulla paistui pinkka makoisia pinaattilettuja. Tuoksu toi miehen ja pojankin nopeasti ulkoa sisään.
Meillä pinaattiletut herkutellaan usein puolukkasurvoksen tai -hillon kera. Aikuiset tykkäävät survoksesta ja lapset haluavat hilloa. Lisäksi vähän raejuustoa.
Pinaattiohukaiset
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
2 rkl sulatettua voita
2 pussia (yht. 400 g )pakastepinaattia
Mittaa maito ja jauhot kulhoon. Sekoita. Lisää munat ja vatkaa voimakkaasti. Mausta.
Anna taikinan turvota jääkapissa vähintään 30 minuuttia. Lisää voisula ja sulatettu pinaatti.
Paista ohukaiset voissa pannulla, mielellään valurautapannulla.
Tarjoa ohukaisten kanssa puolukkasurvosta ja raejuustoa.
Pinaattiletut ja muutkin letut on aina yhtä ihania tuoksuineen ja makuineen. Minä tykkään pinaattiletuista sienisalaatinkin kera, mutta myös puolukkasurvos on hyvää. Joskus vielä vaniljajäätelöä lisäksi, jos oikein makean nälkä yllättää 🙂
Pinaattilettujen täytevaihtoehtoja on varmasti monia. 🙂 Kaikki hyvät täytevinkit jakoon. 🙂