Purjo-perunasosekeitto

Purjo-perunasosekeitto
Purjo-perunasosekeitto

Purjo ja peruna ovat täydellinen makupari. Ja jälleen hyvä esimerkki: vain muutama hyvä raaka-aine ja lopputulos on mitä herkullisin! Eikä vaadi sen suurempaa vaivaa tai aikaa, kun saa jo nauttia upean lämmittävästä keitosta.

Purjo-perunasosekeitto on hienostunut syyskeitto, joka toimii myös upeasti alkuruokana. Keiton voi tarjota kylmänä tai kuumana. Näin syksyä vasten valinta on ainakin minulla lämmin versio.


Purjo-perunasosekeitto
(2-3 annosta)

2 rkl voita
3 ( jauhoista) perunaa, esim. rosamundaa
1 sipuli
2 purjoa ( valkoinen osa)
5 dl kuumaa kasvislientä
2 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

ruohosipulia ja persiljaa silputtuna maun mukaan

Valmistus:

Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa valkoiset osat viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna voi kattilassa ja kuullota ensin muutama minuutti sipulia ja purjoa. Lisää perunat ja jatka kuullottamista vielä muutama minutti. Lisää kuuma kasvisliemi ja anna keiton kiehua hiljalleen, välillä sekoitellen kannen alla noin 15- 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Silppua yrttejä joukkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *