Rustiikkinen ja runsas maalaissalaatti

Ranskalainen maalaissalaatti

Joskus tekee mieli tuhdimpaa salaattia. Silloin mieleeni hiipii helposti rustiikkinen ranskalainen maalaissalaatti, jossa minulla on aina vakioaineksina makeaa romaine salaattia, pekonia ja kananmunia sekä sinappinen kastike. Muut ainekset vaihtelevat kauden ja tarjonnan mukaan.

Tällä kertaa mukaani tarttui pakasteesta pussillinen ruusukaaleja, joista tulee yllättävän hyviä, kun ne paistaa pannulla napakoiksi valkosipulissa ja chilissä. Lopuksi vähän sitruunamehua raikastamaan suloisia vihreitä palleroita.

Ranskalainen maalaissalaatti sopii hyvin vähän isompaankin nälkään. Lisää ruokaisuutta saa, jos lisää joukkoon esimerkiksi keitettyjä perunoita. Meillä maalaissalaatti nautittiin tällä kertaa alla olevan ohjeen mukaan, tuoreen maalaisleivän kera.

Oikein bistromainen salaatti!

Ranskalainen maalaissalaatti ( 3- 4 henkilölle)

1 romaine salaatti
1 frisee salaatti
rypsiöljyä
250 g ruusukaalia (pakaste)
1 valkosipulin kynsi
¼ -1/2 tl chiliä jauheena tai puolikas tuore mieto chili
1-2 tl sitruunan mehua
2-3 kevätsipulinvartta (vihreä osa)
5 retiisiä
150 g pekonia
4 kananmunaa
tuoreita yrttejä

Sinappikastike

1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
1 tl dijon-sinappia
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Vispaa salaattikastikkeen ainekset kulhossa sekaisin.

Laita uuni päälle, 160 astetta ja työnnä pekonit samaa tietä leivinpaperilla vuoratun pellin päällä uuniin paistumaan. Pekonit paistuvat rapsakoiksi noin 20 minuutissa.

Keitä kananmunia 9 minuuttia.

Hienonna valkosipuli ja chili ( jos käytät tuoretta). Kuullota valkosipulia ja chiliä hetki pannulla. Lisää joukkoon jäiset ruusukaalit ja paista, välillä vähän käännellen noin 8-10 minuuttia, niin että ruusukaalit kypsyvät, mutta jäävät napakoiksi. Pirskauta päälle vähän sitruunan mehua.

Puolita keitetyt kananmunat. Hienonna kevätsipulin varret. Leikkaa retiisi ohuiksi siivuiksi.

Kokoa salaatti kulhoon. Laita salaatit pohjalle ja nostele mukaan ruusukaalit, pekoni, kananmunat, retiisi ja kevätsipuli. Kaada salaattikastiketta päälle ja halutessasi vähän tuoreita yrttejä.

Herkuttele maalaisleivän kera!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *