Sitruunapastasta on syntynyt uusi hittiresepti, vaikka se ei uusi keksintö olekaan. Yksinkertainen pastaihanuus on vain löydetty uudelleen – eikä ihme. Se on ihanan raikasta ja herkullista.
Sitruunapasta tehdään yleensä maustamattomasta pastasta, mutta minulla sattui olemaan sitruunapastaa. Mietin meneekö sitruunaisuus jo överiksi, mutta ei sentään. Pastasta tuli just sopivasti raikas versio.
Avokado ja pähkinät ovat suosikkihöysteitäni. Avokadoviipaleet ja paahdetut pistaasipähkinät tuovatkin pienen ripauksen luksusta raikkaaseen pastaan.
Ja sitruunapastan tekeminen ei vie kuin hetken. Herkkuannos on lautasella vartissa!
Sitruunapastaa avokadolla ja pistaasipähkinöillä
250 g sitruunatagliatellea tai tavallista
½ luomusitruunan mehu
1 luomusitruunan kuori
1 avokado
1 dl avokadoöljyä
puoli puntti lehtipersiljaa hienonnettuna
1 pussi pistaasipähkinöitä paahdettuna ja vähän veitsellä rouhittuna
1 dl parmesaani raastettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
Keitä pasta ohjeen mukaan.
Purista sitruunan mehu ja raasta kuori. Sekoita ne kulhossa öljyn, hienonnetun persiljan, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon.
Kuori avokado ja leikkaa se viipaleiksi. Purista vähän sitruunamehua päälle.
Tarjoa pasta paahdettujen pistaasipähkinöiden, raastetun parmesaanin ja avokadoviipaleiden kera.
Katso myös: Sitruuna-pinaatti-katkarapupasta
Kyllä olet taas loihtinut ihanan kuuloisia herkkuja. Mistä ihmeestä sulla oikein pulppuaa näitä ideoita…. 🙂
Kiitos äiti! Välillä pulppuaa, mutta ei aina täälläkään. 🙂