Sitruunapasta avokadon ja pistaasipähkinöiden kera

Sitruunapastan ainekset
Sitruunapastan ainekset

Sitruunapastasta on syntynyt uusi hittiresepti, vaikka se ei uusi keksintö olekaan. Yksinkertainen pastaihanuus on vain löydetty uudelleen – eikä ihme. Se on ihanan raikasta ja herkullista.

Sitruunapasta tehdään yleensä maustamattomasta pastasta, mutta minulla sattui olemaan sitruunapastaa. Mietin meneekö sitruunaisuus jo överiksi, mutta ei sentään. Pastasta tuli just sopivasti raikas versio.

Avokado ja pähkinät ovat suosikkihöysteitäni. Avokadoviipaleet ja paahdetut pistaasipähkinät tuovatkin pienen ripauksen luksusta raikkaaseen pastaan.

Sitruunapastaa, avokadoa ja pistaasipähkinöitä
Sitruunapastaa, avokadoa ja pistaasipähkinöitä

Ja sitruunapastan tekeminen ei vie kuin hetken. Herkkuannos on lautasella vartissa!

Sitruunapastaa avokadolla ja pistaasipähkinöillä

250 g sitruunatagliatellea tai tavallista
½ luomusitruunan mehu
1 luomusitruunan kuori
1 avokado
1 dl avokadoöljyä
puoli puntti lehtipersiljaa hienonnettuna
1 pussi pistaasipähkinöitä paahdettuna ja vähän veitsellä rouhittuna
1 dl parmesaani raastettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä

Keitä pasta ohjeen mukaan.

Purista sitruunan mehu ja raasta kuori. Sekoita ne kulhossa öljyn, hienonnetun persiljan, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon.

Kuori avokado ja leikkaa se viipaleiksi. Purista vähän sitruunamehua päälle.

Tarjoa pasta paahdettujen pistaasipähkinöiden, raastetun parmesaanin ja avokadoviipaleiden kera.

Katso myös: Sitruuna-pinaatti-katkarapupasta

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Sitruunapasta avokadon ja pistaasipähkinöiden kera

  1. Kyllä olet taas loihtinut ihanan kuuloisia herkkuja. Mistä ihmeestä sulla oikein pulppuaa näitä ideoita…. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *