
Perinteinen vispipuuro keitetään puolukoista, mutta yhtä hyvin siihen sopii myös tyrni – tai omasta mielestäni ja samoin lasten mielestä tyrnivispipuuro on jopa parempaa kuin perinteinen. Tyrni tuo puuroon upean keltaisen värin ja mahtavan täyteläisen maun.
Puolukkavispipuuron nautin yleensä maidon kanssa, mutta tyrnivispipuuron joukkoon tykkään pudottaa nokareen turkkilaista jugurttia.
Tyrnivispipuuro maistuu mihin aikaan päivästä vain : aamu-, väli- tai iltapalana.
Tyrnivispipuuro ( 3-4 annosta)
½ l vettä
¾ dl tummia mannasuurimoita
2 dl tyrniä
¾ dl ruokosokeria
½ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
Valmistus:
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää tyrnit, mannaryynit, sokeri ja suola. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta vaniljalla.
Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi.
Tarjoa maidon tai turkkilaisen jugurtin kera.
On kyllä varmahan hyvää ja tyrniän makuusta tyrnipuuroa 🙂 Minä vaan kyllä taitaisin syödä melkein yksin tuon puolen litran annoksen 😀
Kyllä on niin tyrniää, notta! Ja enempi on tietty parempi!:-)