Valloittava Waldorf

Waldorfinsalaatti
Waldorfinsalaatti

New Yorkilaisen Waldorf-hotellin mukaan nimetty klassikkosalaatti on yksi joulun ajan suosikkejani. Waldorfinsalaatti sopii oivallisesti pikkujoulujen yhdeksi makupalaksi, kevyeksi lounaaksi tai joulupöydän lisukkeeksi. Ei tule heti mieleen toista ruokaa, jossa juuriselleri maistuu niin hyvältä kuin tässä salaatissa.

Waldorfin salaatti eli omena-sellerisalaatti

200 g juuriselleri
1 hapokas omena, esim. granny smith
1 tl sitruunanmehua

Kastike:
½ dl majoneesia
½ dl kermaviiliä
ripaus sokeria
ripaus suolaa
1 tl dijonsinappia

½ dl saksanpähkinöitä pannulla paahdettuna ja rouhittuna

Valmistus:

Kuori omena ja leikkaa tikuiksi. Laita omenatikut kulhoon ja purista sitruunanmehua päälle.

Kuori selleri ja leikkaa sekin tikuiksi.

Kiehauta selleritikkuja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Kaada ne keittämisen jälkeen kylmään veteen ja valuta lopuksi hyvin.

Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä omena- ja sellerisuikaleiden kanssa.

Lisää päälle pähkinärouhetta.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Valloittava Waldorf

  1. Voi, ihanaa Waldorfia! Ja onko siellä rusinaista joululimppuakin. Sitä ei meinaa aina löytää kaupoista, siis rusinoilla. Siellähän on ollut ahkera emäntä bistrossa, kun kaikenlaisia herkkuja ollut tarjolla. Kyllä kananpoikien kelpaa! Tontutkin voivat jo kurkistella ikkunan takana ja kirjata vihkoonsa ylös, että kovin on ahkera emäntä bistrossa 🙂

    1. Joululimppu ehdottomasti rusinoilla. 🙂 Waldorfin salaattia kelpaa jo kokkailla. Se on kyllä niin hyvää, ei malta aattoon odotella. Enemmän kyllä aikuiseen makuun, täällä ainakin lapset ottavat sitä lautaselle hyvin pikkuruisen annoksen. Mutta hyvä, että maistelevat vähänkin. 🙂

  2. Waldorfin salaattia taitaa olla aika monia versioita. Söin joskus vuosia sitten eräässä ruokapaikassa salaattipöydästä Waldorfia, jossa oli laitettu ananasta ja viinirypäleitäkin muistaakseni. Kauhoin alkuruoaksi ja vielä jälkiruoaksikin 🙂 Ihan kuin olisi ollut kermavaahtoakin seassa. Sekin oli hyvää. Mikähän versio lienee se alkuperäisin ?

    1. Wikipedian mukaan alkuperäisessä salaatissa oli omenaa, juuriselleriä tai lehtiselleriä sekä majoneesikastike. Pähkinöitä ei ole ollut alkuperäisessä. Salaatti on kehitelty vuosien 1893-1896 välillä. Matkan varrella on tullut muunnoksia. Viinirypäleitä olen huomannut monissa resepteissä ja ne varmasti toimivatkin kivasti tässä salaatissa. Itse tykkään noista pähkinöistä ja nehän voisi vielä karamellisoida, niin kuinkahan hyvää sitten tulisi.. 🙂 Pelkällä majoneesilla tulee minun makuuni kastikkeessta liian tuhtia, siksi tykkään laittaa puolet kermaviiliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *