Ceviche eli sitruunalla tai limetillä kypsennetty kala on suurta herkkuani. Voisin sanoa sitä jopa lempiruoakseni, jos sellainen pitäisi nimetä. Cevichen kanssa voi myös leikitellä ja sitä voi varioida eri tavoin.
Yleensä cevicheä syödään alkuruokana, mutta koska aasialaisten makujen seuraan sopii mainiosti nuudelit, niin kas annos muuttuukin runsaammaksi ja toimii näin oivallisesti lounaana tai kevyenä illallisena. Aasialaiset maut pukevat cevicheä ja seuraan istuvat erinomaisesti inkiväärillä, valkosipulilla ja soijatilkalla maustetut wokatut nuudelit.

Ruokajuomaksi vielä lasillinen kylmää rieslingiä, niin johan alkaa aurinko paistamaan tämän harmauden ja sateen keskellä.
Aasialaistunut lohiceviche nuudeleiden kera ( 2-3 annosta)
300 g lohta ( mahdollisimman tuoretta! )
2-3 limetin mehua
1 punainen chili hienonnettuna siemenet ja kanta poistettuna
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl kookoskermaa
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna ( kuori)
2 rkl soijakastiketta tai maun mukaan
kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna
1 kypsä avokado ( kuori, poista kivi ja kuutioi)
2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
Nuudelit:
öljyä
250 g nuudelia keitettynä
2 valkosipulia hienonnettuna
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
2-3 kevätsipulivartta hienonnettuna
tilkka soijakastiketta
Valmistus:
Leikkaa lohi kuutioiksi ( mitä pienempiä sitä nopeammin kypsyvät) . Laita kuutiot kulhoon ja lisää päälle limettien mehut, inkivääri, seesamiöljy, inkivääri, chili, soija ja kookosmaito. Laita jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
Valmista nuudelit. Kaada pannulle öljyä. Kuullota siinä valkosipulia ja inkivääriä. Lisää nuudelit ja jatka muutama minuutti wokkaamista. Mausta soijalla ja sekoittele kevätsipulit joukkoon.
Ota limetin kypsyttämät lohiceviche jääkaapista. Lisää joukkoon vielä avokado ja korianteri.
Laita wokattua nuudelia tarjoiluastiaan ja nosta cevicheä päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Nauti!
No kyllä, eihän tässä voi muuta sanoa 🙂 Tykkään !!!