Lohipastrami, wasabiavokado & siemennäkkäriä

Lohipastrami
Lohipastrami

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA

Meidän perheen joulupöytään kuuluu erilaiset kalaherkut. Lapset rakastavat graavikalaa ja mätiä, isäntä vaatii silli- ja silakkaherkkuja ja minulla on himo lohipastramiin. Lisäksi jotain savukalaa. Toki näitä kaikkia kalaherkkuja sitten maistelee ihan jokainen. Onneksi kaikkea löytyy kodin läheltä K-Supermarketista.

Siemennäkkäriä
Siemennäkkäriä

Pinnalta pikaisesti paistettu lohipastrami on ihanaa wasabilla maustetun avokadokreemin ja näkkärin kera. Jouluna saa myös oikaista, joten siemennäkkärin voi tehdä helposti Luminan valmiista siemennäkkäriseoksesta. Maukas näkkäri on gluteeniton. Herkkupala on valmis nautittavaksi, kun rapsakan näkkärin pintaan sipaisee itselleen sopivan määrän wasabiavokadoa ja nostaa lohipastramin palan päälle. Nam, mikä taivaallinen yhdistelmä!

Wasabiavokado
Wasabiavokado

Kalojen lisäksi meillä on yleensä paistettu kinkku jouluksi, mutta kun vietämme tämän joulun oman perheen kesken, niin saatankin tehdä jotain muuta possusta eli luvassa onkin nyhtöä tai ribsejä jouluisten juuresten ja salaattien kera. Jälkkäriksi esimerkiksi riisipuuroa Tanskan maalta tai pannacottaa. Iltapalaksi juustoja ja/tai ihana juustopiiras hedelmäisen salaatin kera.

Lohipastrami, wasabiavokado & siemennäkkäriä
Lohipastrami, wasabiavokado & siemennäkkäriä

Ihanaa joulun odotusta!

Mitä herkkuja sinun joulupöytään kuuluu?

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Lohipastrami, wasabiavokado & siemennäkkäriä

Lohipastrami

600 g lohifileetä ( miel. keskipala)
½ dl soijaa
1 limetin mehu
1 rkl tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
½ chilijauhetta
suolaa ja mustapippuria myllystä

paistamiseen: rypsiöljyä

1-2 rkl mustia seesaminsiemeniä

Wasabiavokado

3 avokadoa
1 limetin mehua
1-2 tl wasabitahnaa
kourallinen korianteria hienonnettuna
kourallinen ruohosipulia
4 rkl cream fraichea
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Leikkaa fileestä nahka irti ja leikkaa lohesta pitkiä ja siistejä paloja. Sekoita soija, inkivääri, limetin mehu ja chili kulhossa. Laita kalan palat marinadissa esimerkiksi pussiin ja anna palojen maustua jääkaapissa noin tunti.

Tee sillä välin siemennäkkäri ja wasabiavokado.

Tämän lohipastramin seuraksi tein näkkärin helposti gluteenittomasta Luminan valmiista siemennäkkäriseoksesta eli valmistusohje löytyy pakkauksesta.

Halkaise avokadot ja poista kivet. Laita pitkänmalliseen kapeaan kulhoon avokadon liha, limetin mehu, wasabi, cream fraichea, yrtit ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella.

Valuta lohipaloista marinadi ja kuivaa pintaa hieman talouspaperilla. Paista palat öljyssä keskikuumalla pannulla jokapuolelta nopeasti. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja leikkaa lohi paloiksi. ( Nämä lohipalat on paistettu pikaisesti yksitellen, mutta kokonaisina pitkinä pötkylöinä paistettuna ja sen jälkeen leikattuina jää enemmän kaunista punaista pintaa näkyviin. )

Tarjoa lohipastrami wasabiavokadon ja siemennäkkärin kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Lohipastrami, wasabiavokado & siemennäkkäriä

  1. Tässähän sitä on jouluiseen ruokapöytään makuja ja tuoksuja parhaimmillaan ☺

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *