Paahteinen porkkana-tahinikeitto

Paahteinen porkkana-tahinikeitto

Syksyinen tunnelma suosii soppia ja näinä aikoina minun tulee tehtyä vähintään yksi kasvissosesoppa viikossa. Tällä viikolla oli paahteisen porkkana-tahinikeiton vuoro, jonka reseptin löysin huippusuositun Chocochili-vegaaniblogista kuuluisan Elina Innasen Vegaanin keittiössä ruokakirjasta. Kirja on lainassa kirjastosta, mutta moni muukin resepti on niin houkuttelevan oloinen, joten pitäisi varmaan ostaa kirja myös omaksi.

Paahdetut kasvikset tuovat aina oman maukkaan lisätwistin keittoon, mutta oli mukava huomata miten hienosti myös tahini sopii keittoon. Olen vasta nyt oppinut lisäilemään tahinia, pähkinä – ja mantelivoita keittoihin. Ne tuovat keittoon mahtavan täyteläisyyden ja pähkinäisyyden sekä silloin voi jättää kermat pois.

Maistuvia keittopäiviä!

Paahteinen porkkana-tahinikeitto (noin 4 annosta)

1 kg porkkanaa
2 tl juustokuminaa
suolaa ja mustapippuria
3- 4 rypsiöljyä

2 dl punaisia linssejä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
½ tl sokeria
2 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
1 l kuumaa kasvislientä
4 rkl tahinia
1 sitruunanmehu
suolaa

lisäksi päälle esimerkiksi:
korianteria ja sumakkia

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori porkkanat ja kuutioi ne. Nosta kuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sekoita joukkoon öljy sekä mausteet. Paahda porkkanoita uunissa noin 15-20 minuuttiia.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kaada kattilan pohjalle tilkka öljyä ja kuullota ensin muutama minuutti paprikamaustetta, korianteria ja sokeria. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista muutama minuutti lisää.
3. Huuhtele linssit hyvin. Kaada kattilaan kasvisliemi ja linssit. Keitä 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää lopuksi joukkoon paahdetut porkkanat.
4. Nosta kattila liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat mieluisan koostumuksen. Mausta sitruunan mehulla.
5. Annostele keitto kulhoihin. Viimeistele esimerkiksi korianterilla ja sumakilla. Voit säästää myös muutaman paahtuneen porkkanakuution koristeluun.
6. Nauti lämpimä hyvän leivän kera!

Resepti :Elina Innanen, Vegaaninin keittiössä , reseptissä pieniä omia muutoksia

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Paahteinen porkkana-tahinikeitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *