Tulisavulohichowder & leppäsavucheddar

Tulisavulohichowder & leppäsavucheddar

Amerikkalaistyylinen muheva ja kalaisa chowder on nyt syksyisten säiden keskellä mitä parhainta lohturuokaa lämmittämään mieltä ja kehoa. Makunystyröitä hemmotteleva tulisavulohichowder nostaa suupielet varmasti ylöspäin!

Tulisavulohichowder & leppäsavucheddar
Leppäsavucheddar

Tämän chowderin makusalaisuus on Kalalapin aidolla tulella savupesässä kypsytetty tulisavulohi ja Jukolan Juuston leppäsavucheddar. Lepällä savustettua kirjolohta nostetaan palanen houkuttelevasti keiton päälle ja savuiset cheddarkuutiot kätketään ihanaksi yllätyksi keittokulhon pohjalle. Tätä soppaa kuulkaas lusikoisi vaikka yksin kattilallisen, mutta jos ei ihan ahmateiksi aleta, niin sopasta riittää muutamalle muullekin.

Tarjosin keiton kaverin ruisnappeja, joiden päällä oli Kalalapin graavikirjolohitartaria & tilliä. Mainioita makupaloja, joita napostelee mieluusti myös sellaisenaan. Samoin kuin noita herkullisia juustokuutioita. Nopeasti valmistuvan keiton kaveriksi sopii myös saaristolaisleipä.

Graavilohitartar

Juuston ja kalan olen saanut tuotelahjana. Kiitos Kalalapille ja Jukolan juustolle näistä herkullisista tuotteista! Molempien tuotteita voin aidosti ja lämpimästi suositella. Olen niitä ostanut muutenkin.

Maukasta viikon alkua!

Tulisavulohichowder & leppäsavucheddar

rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
pieni pala purjoa
1 fenkoli
6-7 perunaa
2 rkl tomaattisosetta
8 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
tilliä maun mukaan
2 rkl sitruunanmehua
400g Kalalapin tulisavulohta *

½ pkt Jukolan juuston leppäsavucheddaria* tai tavallista cheddaria kuutioituna

Valmistus:

1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Huuhtele purjo ja fenkoli sekä hienonna nekin. Kuori ja kuutioi perunat.
2. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Lisää sipulit ja kuullota niitä muutama minuutti. Lisää purjo, fenkoli, perunat ja tomaattisose sekä jatka kuullottamista muutama minuutti lisää.
3. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvaseoittimella. ( Itse jätän tämän vähän rouheasti soseutetuksi, ei liian sileää.)
4. Lisää kerma ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna.
5. Laita keittokulhojen pohjalle cheddar-kuutioita, annostele keitto päälle ja viimeistele tulisavulohiviipaleilla & tillillä.

Tarjoa seurana ruisnappeja, joiden päällä Kalalapin graavilohitartaria* & tilliä tai/ja saaristolaisleipää & voita

* Kalalapin ja Jukolan juuston tuotteet saatu

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *