Täytetyt palsternakat

Täytetyt palsternakat

Tykkään erilaisista täytetyistä kasviksista ja vähän sesongin mukaan meillä on välillä jonkun sortin kasvista täytettynä tarjolla. Pähkinäinen palsternakka on minusta äärettömän herkullisen makuinen ja tykkään käyttää sitä suolaisissa ja makeissa ruoissa. Täytettyjä palsternakkoja tein nyt ensimmäistä kertaa. Erittäin oivallinen resepti niihin löytyi Susanna Haaviston ja Samuli Karjulan Satokauden ruokaa ruokakirjasta.

Täytetyt palsternakat

Kannattaa myös tsekata palsternakka-sakasanpähkinäkakku, paahteinen palsternakkasosekeitto, rosmariini-palsternakkapihvit ja palsternakka-peruna-jauhelihavuoka, jos lukeudut kanssani palsternakan faniksi.

Täytetyt palsternakat

4 palsternakkaa
oliiviöljyä
suolaa

täyte:
kypsien palsternakkojen sisus
1 dl (kuorellisia) manteleita rouhittuna
½ dl kivettömiä rusinoita
100 g fetaa
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja raastettuna
½ dl minttua hienonnettuna
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl pestyn (luomu) sitruunan kuorta raastettuna
ripaus chilijauhetta
1 kananmuna
suolaa ja mustapippuria

lisäksi:
1 dl granaattiomenan siemeniä
kourallinen mintunlehtiä
manteleita maun mukaan
oliiviöljyä

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja halkaise pasternakat. Nosta ne uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Sivele pintaan oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä uunissa noin tunti, kunnes sisus on pehmeää.
2. Koverra hieman jäähtyneistä palsternakoista sisusta mahdollisimman paljon, varo rikkomasta pohjaa.
3. Hienonna sisus ja sekoita se muiden täyteainesten kanssa kulhossa. Täytä puolikkaat täytteellä.
4. Nosta palsternakat takaisin uuniin ja paahda niitä 250 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia
5. Laita palsternakat tarjoiluvadille ja koristele granaattiomenansiemenillä, mintulla ja manteleilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *