Kesäaikaan teen waldorfinsalaatin mieluiten rapsakasta lehtiselleristä juurisellerin sijaan. Talvella taas laitan klassikkosalaattiin nopeasti keitettyä juuriselleriä. Kummatkin toimivat kuitenkin mainiosti tässä salaatissa ja niitä molempia voi käyttää mielensä mukaan ympäri vuoden.
Edelliseltä päivältä oli jäänyt sopiva määrä grillattua kanaa, jolla saa waldorfin salaatista mukavan ruokaisan. Kanalla höystetty salaatti onkin mainio lounasasalaatti hyvän leivän kera.
Waldorfin kanasalaatti
250 g lehtiselleriä
1 omena
4 viipaletta ananasta
200-300 g grillattua kanaa
Kastike:
1dl majoneesia
1dl kermaviiliä
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
1 tl dijonsinappia
ripaus mustapippuria myllystä
Päälle ja reunoille:
½ dl saksanpähkinöitä pannulla paahdettuna ja rouhittuna
vihersalaattia
Valmistus:
Kuori omena ja leikkaa paloiksi.
Leikkaa selleri viipaleiksi ja ananas paloiksi. Viipaloi myös kanafileet.
Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä salaattiainesten kanssa.
Lisää päälle pähkinärouhetta ja kulhon reunoille salaatin lehtiä.
Katso myös: Valloittava Waldorf
Pitäisi kyllä syödä enemmänkin lehtiselleriä, kun on vielä kotimaista tarjolla. Tässä onkin yksi hyvä vinkki
Näin on, nyt saa lehtiselleriä kotimaisena. 🙂
, kun tykkään kermaviilipohjaisen kastikkeen kanssa siitä. Karkasi teksti kesken 🙂