Pienet japanilaiset porkkanaröstini ovat saaneet inspiraation japanilaisesta munakkaasta okonomiyakista. Porkkanarösteistä tulee todella herkullisen makuisia, kun ne maustetaan aasialaisittain inkiväärillä, chilillä, teriyaki-kastikkeella ja vaahterasiirapilla. No viimeisenä mainittu ei aasialaista, mutta antaa pientä makeutta. 🙂
Ja kuten muutkin letut, niin nämäkin tarjotaan herkkusörsselin kera eli sriracha-kastikkeella maustetulla majoneesilla ja lisäksi pinnalle ripotellaan mustia seesaminsiemeniä! Ai, että on hyvää! Seuraksi sopisi varmasti myös aasialainen parsakaalilisuke.
Kokeile myös kaaliröstejä tai uunissa valmistuvaa vegeröstiä!
Japanilaiset porkkanaröstit (noin 22-24 kpl)
500 g porkkanaa hienoksi raastettuna
1-2 cm inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
½ tl chiliä
2 rkl teriyaki-kastiketta
1 rkl vaahterasiirappia
3 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
suolaa
paistamiseen:voita
Lisäksi : sriracha-kastikkeella maustettua majoneesia, mustia tai valkoisia seesaminsiemeniä ja salaattia
Valmistus:
1. Sekoita hienoksi raastettu porkkana, inkivääri, chili, teriyaki-kastike ja vaahterasiirappi.
2. Lisää joukkoon munat ja jauhot vähitellen hyvin sekoittaen.
3. Lopuksi ripaus suolaa ja sekoita
4. Paista röstit pannulla voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
5. Tarjoa majoneesin ja salaatin kera.
Aikas kivan oloinen resepti. Täytyypä kokeilla.
Kiitos Anne, kannattaa laittaa testiin! 🙂
Ihana ja herkullinen idea! 🙂
Kiitos:-)
Kyllä täällä on kokattu taas monenlaisia kasvisherkkuja. Ihanan näköisiä röstejäkin. Nam! 🙂
Nämä ovat aivan huippuhyviä! 🙂