Rakastan kesällä hedelmäisiä ja marjaisia salaatteja. Vähän vuorotellen teen salaatteja, josta löytyy jompaa kumpaa tai molempia. Nyt pöydällä oli sopivasti kypsiä ja makoisia persikoita, joista tein mustapippuricheddarin kanssa itselleni ihanan kesäpäivän salaatin.
P.S. Kannattaa vilkaista myös marjaisa mustapippuricheddarsalaatti, jonka seurana grillattua entrecotea. Siinä toinen upea cheddarsalaatti grillilihan kaveriksi!
Juustoinen persikksalaatti (yhdelle)
1 persikka
kourallinen baby-pinaattia
kourallinen vihreää salaattia
25 g Jukolan juuston mustapippuricheddaria
2 rkl kuorittuja pistaasipähkinöitä
basilikan lehtiä
suolaa
mustapippuria
vähän limetin mehua
oliiviöljyä
(mansikoita)
Valmistus:
Pese persikka ja kuutioi. Huuhtele pinaatti ja salaatti tarvittaessa. Revi salaatti hieman pienemmäksi. Kuutioi juusto. Hienonna pistaasipähkinät.
Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa. Lisää halutessa joukkoon myös mansikoita.
Bistron emännän mansikka-persikkaköökkihän taitaa pyäriä siellä nyt ihan yötäpäivää:-D
Ei sentään, nopeita herkkuja! 🙂