Kantarelli-pekonitoast

Kantarelli-pekonitoast
Kantarelli-pekonitoast

Eläköön ruokasesongit! Nyt meillä herkutellaan paljon erilaisilla kantarelliruoialla, kun sienet ovat parhaimmillaan. Sesonkiherkku maistuu vielä paremmalta, kun raaka-ainetta hyödyntää monin tavoin. Eikä tule kyllästyminen heti vastaan. Blogissani onkin ollut viime aikoina tarjolla monenlaisia kantarellireseptejä. Oletko kokeillut jo esimerkiksi kantarelli-fetapiirakkaa, kantarellirisottoa tai kantarelli-pinaattilasagnea?

Tällä kertaa paistetut kantarellit sukelsivat rapeaksi paistetun pekonin, dijon-majoneesin, tomaatin ja rucolan kanssa pannulla paahdettujen leipäviipaleiden väliin.

Kantarelli-pekonitoast
Kantarelli-pekonitoast

Kantarelli-pekonitoast on täydellinen leipänautinto. Seuraksi kylmä olut. Ah!

Kantarelli-pekonitoast

10 viipaletta hyvää maalais- tai campaillou leipää tai paahtoleipää (tässä Reze campaillou)

170 g pekonia
½ ruukkua rucolaa
2 -3 tomaattia viipaleina

1 ½ litraa tuoreita kantarelleja
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
10 timjamin oksaa

paistamiseen voita ja oliiviöljyä

Dijon-majoneesi

1 dl hyvää majoneesia , esim. Hellmann`s
2 tl dijon-sinappia

Valmistus:

Sekoita dijon-sinappi ja laita jääkaappiin odottamaan, kun teet muut valmistelut.

Esikäsittele sienet. Puhdista ja leikkaa ne paloiksi. Kiehauta kuivalla pannulla nesteet pois. Valuta.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli pannulla öljyssä ja voissa. Lisää kantarellit, timjamin lehdet ja jatka paistamista viitisen minuuttia. Mausta.

Paista pekoni pannulla rapsakaksi. Valuta ylimääräinen rasva pois talouspaperilla vuoratun lautasen päällä.

Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Paahda leivät pannulla. (Leikkaa halutessasi leipä kahtia, jotta saat kannen)

Kokoa leivät. Levitä pohjalle majoneesia, seuraavaksi kantarelleja, tomaattiviipale, rapsakka pekonisiivu, vähän rucolaa ja myös kanteen vähän majoneesia. Sitten kansi kiinni.

Nauti heti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *