KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA
Onpas ollut kesän makuista elämää viime päivinä. Tekisi melkein mieli napata onkivapa olalle ja lähteä mökkilaiturille narraamaan ahvenia, jos se olisi vain mahdollista!
Onneksi K-Supermarket Laajasalon kalatiskiltä löytyy monenmoista fisua, muun muassa herkullisia ahvenfileitä, kun onkiminen ei ihan just nyt onnistu. Valmiista fileistä rullaa nopeasti raikkaat fenkolikastikkeella höystetyt rieskarullat lämpimän päivän kevyeksi makunautinnoksi.
Rieskarullat ovat käteviä myös juhlissa, kun niiden sisään voi rullata erilaisia täytteitä ja leikata pieniksi suupaloiksi. Meidän perheen yksi kestosuosikki ovat olleet poro-rullat, joita etenkin lapset muistavat aina toivoa omiin juhliinsa.
Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!
Ahven-fenkolirieskarullat
Ahvenet:
5 keskikokoista ahvenfilettä
suolaa ja valkopippuria myllystä
5 rkl ruisjauhoja
voita
Fenkolikastike:
1 fenkoli
1 omena ( hapan, esim. granny smith)
2 rkl sitruunan mehua
1 dl kermaviiliä
1 dl turkkilaista jugurttia
2 tl dijon-sinappia
suolaa ja mustapippuria
kourallinen tilliä hienonnettuna
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
Lisäksi:
5 leveää rullarieskaa
salaattia tai baby-pinaattia
1. Tee ensin fenkolikastike. Kuori omena ja leikkaa fenkolista kova kanta pois.
Leikkaa omena ja fenkoli aivan ohuiksi suikaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä ja yhdistä ne muiden ainesten kanssa kulhossa.
2. Mausta ahvenfileet suolalla ja valkopippurilla. Pyörittele lopuksi ruisjauhoissa. Paista keskikuumalla pannulla voissa kauniin ruskeiksi.
3. Täytä rullat. Levitä pohjalle fenkolikastiketta. Ripottele sitten pintaan salaattia tai pinaattia sekä lisää yrttejä. Laita kahtia pitkittäin leikattu ahvenfilee rullan alkupäähän ja rullaa rieska kiinni.
4. Tarjoa salaatin kera!
Saattaapi sulla ehkä napata varmemmin teidän lähikaupan kalatiskillä 😉 Voi tätä alkavaa valon juhlaa ja näitä kesän herkkuja 🙂
On tää tietty varmin tapa saada ruokaa pöytään. 😉 Sitähän voi kuvitella itsensä mökkilaiturille, kun silmät suljettuina maistelee kalaisaa rieskaa. 🙂