Arjen pikapelastaja: Herkkusieni-papupasta

Herkkusieni-papupasta
Herkkusieni-papupasta

Valmis pestopurkki on kelpo pelastaja välillä arjen ruokakiireissä. Sellaisenaan siitä saa tietenkin sen tutun ja nopean pestopastan, mutta se on myös oiva maustaja valkosipulin kanssa herkkusieni-papupastaan. Valmistus ei vie noin varttia enempää, mutta pikaisuudesta huolimatta pasta on vallan herkullinen.

Herkkusieni-papupasta

200 g spagettia

kastike:
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 rs (ruskeita) herkkusieniä putsattuna ja viipaloituna
200 g säilöttyjä valkopapuja valutettuna ja huuhdeltuna
½ dl pestoa
150 g ranskankermaa
kourallinen tai maun mukaan tuoretta persiljaa silputtuna
suolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi: vastaraastettua parmesaania

Valmistus:

Keitä spagetti kypsäksi, mieluiten al dente.

Kaada pannulle öljyä. Kuullota ensin valkosipulia. Lisää herkkusieniviipaleet ja paista sen aikaa, että ne vähän ruskistuvat. Lisää valkopavut, pesto ja ranskankerma. Anna hautua hiljalleen viitisen minuuttia. Maista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Lisää lautasella päälle persiljaa ja parmesaania.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Arjen pikapelastaja: Herkkusieni-papupasta

  1. Pesto on tosiaan loistava keksintö. Meilläkin on melkeinpä aina Pirkkapestoa jääkaapissa, kun säilyy hyvin avattuna. Ja näissä pastaherkuissahan on rajattomasti mahdollisuuksia erilaisiin versioihin… 🙂

    1. Kyllä, pesto käy pastojen lisäksi moneen ruokaan mausteeksi, leivän päälle, salaatteihin, kanan, lihan tai kalan päälle jne… Vaihtoehtoja tosiaan riittää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *