
KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA
Mutkaton ja herkullinen tie marraskuiseen iltaan on iki-ihanat uuniperunat, joihin tehdään poro-piparjuurijuustotäytettä reilu satsi. Mukavaa pientä potkua antava piparjuurijuusto sopii porotäytteeseen täydellisesti, kuten myös lopuksi päälle tulevat raikkaat karpalot. Täytettä saa olla perunan välissä mielummin överit kuin vajarit! Tämähän näyttää ja maistuu jo ihan jouluiselta.

Peruna on muutenkin sellainen vitaamiinipommi, että sitä ei kannata unohtaa ruokavaliosta. Lisäksi perunan hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin esimerksi riisin tai pastan. Perunan kasvattaminen onnistuu myös vähällä vedellä. Popsi, popsi siis myös maukasta kotimaista perunaa!

Tarjoa täytettyjen uuniperunoiden kanssa karpalo-mozzarellasalaattia.
Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!
Uuniperunat poro-piparjuurijuustotäytteellä
5 uuniperunaa ( rosamunda)
täyte:
150 g Pirkka parhaat kylmäsavuporopaistia
1 rs (125 g) piparjuurituorejuustoa
200 g cream fraichea
kourallinen persiljaa hienonnettuna
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
karpaloita maun mukaan päälle
Valmistus:
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat ja laita ne uunivuokaan , jossa on muutama lusikallinen karkeaa merisuolaa pohjalla. Pistele perunoita haarukalla. Paahda perunat uunissa kypsiksi noin 60 minuuttia.
Tee täyte ja salaatti sillä välin kun perunat kypsyvät uunissa. Hienonna poro ja sekoita se muiden ainesten kanssa kulhossa. Laita täyte jääkaappiin tekeytymään sillä välin kun perunat kypsyvät uunissa.
Karpalo-mozzarellasalaatti
1 ps Lempi salaattisekoitusta
1 Pirkka parhaat mozzarella -> yksi suosikkini, taivaallisen hyvä mozzarella!
½ dl karpaloita
3 rkl siemenensekoitusta ( auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, cashewpähkinän sydämiä
kastike:
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaista balsamicoa
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Sekoita kastikkeen ainekset.
Kokoa salaatti kulhoon. Revi tai leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi ja laita salaatin, karpaloiden ja siemensekoituksen kanssa kulhoon. Valuta kastike salaatin päälle.
Juhlallinen tunnelma kuvissa. Mistähän tuli itsenäisyyspäivä mieleen, porostako ? 😀 Samaa mieltä, että puhvelinmaidosta tehty Pirkka parhaat mozzarella on ihan huippua !
Oikein mainiosti tämä annos sopisi myös itsenäisyyspäivää juhlistamaan. Pari vuotta sitten olikin uuniperunoita itsenäisyyspäivänä. 🙂
http://bistro.ruokavinkki.fi/matia-uuniperunan-kera-ja-kotimaista-kuplivaa/
No ne suomalaiset perunathan tietysti loisti kuvista sinivalkoisten okuläärieni läpi itsenäisyyspäivän kohottajana, poron lisäksi 🙂
Juu, lippu liehumaan ja perunoita uuniin! 🙂