Täyteläinen kurpitsapesto

Kurpitsapesto
Kurpitsapesto

Syksyllä ja halloweenin lähestyessä herkutellaan kurpitsoilla. Muhkeat kurpitsat taipuvat monenlaisiin herkkuihin. Niistä valmistetaan usein herkullisia keittoja, salaatteja, suolaisia tai makeita piirakoita, marmeladeja, säilykkeitä ja jälkiruokia. Minä päätin tällä kertaa kokeilla miten kurpitsa taipuu pestoon.

Kurpitsapesto
Kurpitsapesto

Ostin noin kilon kokoisen pienehkön kotimaisen talvikurpitsan. Käytin koko kurpitsan kerralla. Kuorin, paloittelin ja laitoin palat uuniin paahtumaan. Paahtuneista paloista nappasin puolet pestoon ja toisen puolen käytin pastan lisäkkeenä.

Kurpitsapestopastaa vuohenjuustolla
Kurpitsapestopastaa vuohenjuustolla

Pestoahan voi tehdä monenmoista ja myös kurpitsa sopii sen pääraaka-aineeksi erinomaisesti. Kurpitsapestosta tuli ihanan täyteläisen makuista, vaikka näyttääkin vähän vauvasoseelta. Älä anna kuitenkaan ulkonäön hämätä, tämä on hyvää! Herkkupesto syötiin pastan kanssa. Lisänä oli myös vuohenjuustoa, paahdettuja kurpitsansiemeniä ja niitä paahtuneita kurpitsanpaloja sekä paljon raastettua parmesaania. Kurpitsapesto on varmasti hyvää myös leivän päällä, sellaisella leivällä ajattelin pian herkutella!

Kurpitsapesto

½ yhden kilon kurpitsa kuorittuna ja palottuna
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
noin 1 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulinkynsi
½ dl cashewpähkinöitä paahdettuna
1 dl parmesaania raastettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus:

Laita kurpitsanpalat pellille. Pirskota päälle vähän öljyä ja ripottele päälle inkivääriä, kanelia, suolaa ja pippuria.

Paahda kurpitsanpaloja 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

Anna palojen jäähtyä.

Laita kaikki ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi.

Lisää pesto-ohjeita: Herne-minttupesto, pinaatti-cashewpesto , lehtikaali-saksanpähkinäpesto ja punajuuripesto.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Täyteläinen kurpitsapesto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *