Possupalleroiset, soijakastike ja nuudelisalaattia

Possupyörykät
Possupalleroiset, nuudelisalaattia ja soijakastiketta

Välillä meillä huudellaan, että tee äiti jotain nuudeliruokaa. Lasten mielestä nuudelia saisi olla useamminkin. Aasialainen makumaailma vetoaa lapsiin. Sushit ovat niin ikään meidän tyttöjen lempiruokaa. Ainoastaan meidän poika ei ainakaan vielä välitä susheista, mutta nuudeliruoat uppoavat hyvin myös hänelle.

Nuudelit ovat ihan kivoja ja niistä saa helposti sekä nopeasti hyvää ruokaa. Minua itseäni vain välillä kyllästyttää niiden makumaailma, mutta saahan niistä maustamalla kelpo viritelmiä. Tuore inkivääri on suosikkimausteitani ja sitä laitan nuudeleiden sekaan reippaasti. Joskus saan inkiväärin annostelusta tyttäreltäni nuhteita, kun sitä on muka lipsahtanut liikaa.. Nuudelisalaattiin meni mukaan myös valkosipulia, herkkusieniä, korianteria ja kevätsipulia. Ihanaa muuten, kun sai jo kotimaista kevätsipulia.

Björckin Huippukokin kotiruokaa kirjasta löytyivät herkullisen kuuloiset possupallot, jotka kirjassa olivat alkuruokien puolella soijakastikkeen kera. (Tässä siis myös kiva alkuruokavinkki, unohda siinä tapauksessa nuudelit.) Minä tein possupalleroita vähän isomman satsin, niin jäi vähän seuraavankin päivään.

Possupalleroiset
Possupalleroiset, nuudelisalaattia ja soijakastiketta

Maustoin palleroiset vain paljon maltillisemmin kuin kirjassa. Käytin eri kastikkeita 800 grammaan jauhelihaa melko saman määrän, vain hieman enemmän kuin kirjassa käytettiin 200 grammaan. Tällä maustemäärällä tuli mielestäni jo aika suolaisia palleroita, joten kala- ja osterikastiketta voisi laittaa ehkä aavistuksen tätä minunkin ohjettani vähemmän.

Hyvää oli,lapset tykkäsivät ja maistui myös aikuisille. Kokeile mitä sinä tykkäät.

Possupalleroiset

800 g porsaan jauhelihaa
2 kevätsipulia renkaiksi leikattuna
3 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 rkl seesamöljyä
3 rkl valkoviiniä
3 rkl osterikastiketta
5 rkl kalakastiketta
1 rkl chilikastiketta ( esim. sriracha)

Soijakastike
1 dl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
1 rkl pähkinäöljyä ( esim. maapähkinä- tai hasselpähkinäöljy)
1 rkl seesaminsiemeniä

Nuudelisalaatti
150 g nuudelia
oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
3 cm inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 rs herkkusieniä
3-4 kevätsipulia
seesamöljyä
kourallinen tuoretta korianteria

Valmistus:

Keitä nuudelit napakan kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Tee seuraavaksi pyörykät. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Muotoile massasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Paista possupalleroiset uunissa kypsiksi 200 asteessa noin 20 minuuttia. Voit myös höyryttää ne kypsiksi höyrykattilassa, noin 20 minuuttia. ( Huomio iso annoskoko! Voit myös puolittaa määrän. )

Sekoita soijakastikkeen ainekset kulhossa.

Puhdista sienet ja viipaloi ne. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi.

Kaada pannuun öljyä ja kuullota ensin valkosipulia ja inkivääriä muutama minuutti. Lisää herkkusieniviipaleet ja kevätsipulin valkoiset osat. Jatka paistamista hetki. Lisää lopuksi kevätsipulin vihreät osat. Ja paista enää max minuutti. Sekoita joukkoon nuudeli ja hienonnettua korianteira.

Tarjoa soijakastikkeen kera.

Saatat tykätä myös

6 kommenttia artikkeliin ”Possupalleroiset, soijakastike ja nuudelisalaattia

  1. Hauska nimi ruoalla ”Possupalleroiset” 🙂 Varmaan onkin myös lastenkin mieleen.

  2. Tuore inkivääri on minunkin suosikkimausteita. Tosi herkullisen näköiset palleropullerot, kyllä noita kelpaa mutustaa!

    1. Kiitos Rommirusina, kyllähän nämä maistuivat. 🙂 Joo ja tuore inkivääri on niin ihanaa!

  3. Yksinkertaisen herkullinen ohje – täytyypä metsästää luomupossua, niin saa tehtyä näitä herkkuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *