
Raparperien aika on taas! Meidän pihalla raparperit kasvavat huimaa vauhtia ja niistä pitääkin tehdä pian jotain, ennen kuin ne muuttuvat liian suuriksi ja puisiviksi. Ja napsimalla niitä tasaisesti pois, ne tuottavat kesän mittaan satoa uudelleen.


Olen ollut aina hulluna raperperin makuun. Lapsena muistan syöneeni sitä jopa pieniä määriä raakana, jota toki en suosittele kenenkään muun näin tekemään, koska raaka raparperi voi aiheuttaa todella ikäviä vatsakipuja tai pahimmillaan myrkytysoireita raparperin sisältämän oksaalihapon takia. Oikein kypsennettynä raparperin varsia siis voi kuitenkin syödä huoletta.


Ennenkuin alan miettimään uusia reseptejä tälle vuodelle, niin päätin kurkistaa mitä olen saanut aikaiseksi blogivuosien aikana. Arkistoista löytyi makoisia muistoja, joista suosikkejani on etenkin ollut raparperin ja vuohenjuuston yhdistelmä eli mm. raparperi-vuohenjuustopizza ja raparperi-vuohenjuustocrostinit. Lisäksi tykkään makeissa raparperin kanssa mansikasta eli esimerkiksi keväinen raparperismoothie, mansikka-raparperipavlova ja raparperi-mansikkatortilla. Yksi blogin suosituin resepti raparperista on ollut raparperi-mascarponepiirakka, joka on ihanan mehevä piirakka murukuorrutuksella.
Tässä siis muutama resepti raparperisesongin iloksi ja ideoiksi!
Suolaiset
Vuohenjuustosalaatti & raparperivinegretti
Raparperi-vuohenjuustocrostinit
Makeat
Raparperipannari ja vaniljakerma
Valkosuklaapannacotta & raparperikiisseli
Raparperin makuista alkukesää!
Ihanaa, just otin raparperimuffinssit uunista, huippua kun on kausi alkanut! Täytyy viikonloppuna tehdä joku näistä, vaikka raparperi-marenkipiiras.
Juu, nyt nautitaan taas! Raparperimuffinsit kuulostaa myös niin hyvältä, nam! 🙂